STICHTING

maand van de filosofie

April is de Maand van de Filosofie. Jaarlijks worden in april door heel Nederland en Vlaanderen filosofische nachten, programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd rondom het thema van de Maand van de Filosofie.

In dit kader verschijnt er elk jaar tevens een nieuw filosofisch essay en een filosofisch kinderboek. De Socratesbeker wordt uitgereikt aan het meest prikkelende filosofieboek van het afgelopen jaar, eens in de twee jaar worden een nieuwe Denker des Vaderlands en jaarlijks De Jonge Denkers uitgeroepen.


NIEUWS

*

NIEUWS *


de WINNAAR VAN socratesbeker IS BEKEND

De laureaat voor de Socratesbeker 2024 is bekend gemaakt tijdens een speciale uitzending van het NPO 1-radioprogramma Kunststof.

Lees verder

 

HET ESSAY EN KINDERBOEK ZIJN VERKRIJGBAAR

Het essay en het kinderboek van de Maand van de Filosofie liggen in de boekhandels en zijn te bestellen. Auteurs Tom-Jan Meeus en Yorick Goldewijk hebben zich laten inspireren door het thema van de Maand van de Filosofie; Chaos.

Lees verder over het essay

Lees verder over het kinderboek

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Een paar keer per jaar sturen wij onze nieuwsbrief met updates rondom de Maand van de Filosofie, over filosofische evenementen, de Socratesbeker, het essay en meer.

Blijf op de hoogte

Agenda april

Tijdens de Maand van de Filosofie, elk jaar in april, worden er diverse filosofische activiteiten georganiseerd in Nederland en Vlaanderen.

Lees verder