Dia’s voor de inloop of dagstart

Dia’s voor de inloop of dagstart. Die deelt juf Mar met jullie. Het zijn in totaal twaalf templates, die je zelf kunt aanpassen! 🤩

Ze vertelt er zelf over:

Ochtendritueel

Al om kwart over 8 druppelen de eerste kinderen de klas binnen. Hoe ontvang je de leerlingen en zorg je nou voor een soepele en relaxte overgang van thuis naar school?

Een vast ochtendritueel bij ons op school is de inloop of dagstart. Tijdens de inloop staat allereerst het contact met elkaar centraal. De leerkracht verwelkomt de kinderen ( hand, praatje en een check in) en helpt hen met een soepele dag-start. De kinderen ondervinden zo een rustige overgang van huis naar school.

Dagstart

Je kunt je dagstart invullen naar eigen wens of de kinderen mee laten denken. Wat zien zij graag terug in de dagstart? En ook hier is alles oké, zolang de invulling maar zinvol is en de kinderen worden gestimuleerd om verantwoordelijkheid over hun eigen leren te nemen. Varieer in aanbod en werkvorm; denk aan herhalingsopdrachten, raadsels, automatiseren, lezen etc. 

Digibord

Het digibord is een waardevol middel om structuur aan te brengen in de dagstart en de zelfstandigheid en het eigenaarschap te vergroten. Het geeft sturing en een bijkomend voordeel is dat er ‘s ochtends geen leertijd verloren gaat.

De dagstart duurt een halfuur. In dat halfuur kiezen de leerlingen na een verplicht vast onderdeel “de som van de dag” een eigen taak passend bij hun leerdoelen.

De tijd wordt ook besteed om kinderen extra instructie te geven op het gebied van taal, rekenen en lezen. Om kindgesprekken te voeren, om kinderen te helpen plannen en te begeleiden in hun leerproces.

Al met al is de inloop een superwaardevol moment en dus zeker de moeite waard om in te investeren. 

Dia’s voor de inloop of dagstart

En voor iedereen die er zo lang op heeft moeten wachten… de templates zijn nu gratis te downloaden! Het zijn er in totaal twaalf!

Download

Download hier de twaalf templates.

Je vindt juf Mar ook op Instagram.

Een gedachte over “Dia’s voor de inloop of dagstart

  1. Hilke Moens augustus 9, 2023 / 7:14 pm

    Dank je wel! Ik ga dit komend schooljaar voor het eerst testen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.