overzichtelijke info over het WWF
 
(Advertentie)
(Advertentie)
Profiel
profile

ik ben Bo de Kort, een leerling van OBS Koolhoven. Ik maak deze site voor een opdracht van mijn speciale plusklas genaamd de clusterklas.


Contactformulier

Het WWF heeft ook een slogan. Een slogan is een kort zinnetje waarmee ze je proberen over te halen om bijvoorbeeld iets bij een winkel te kopen. 

 

De slogan van het WWF is: For a Living Planet. In het Nederlands betekent dat: Voor Een Levende Planeet. 

Het WWF organiseert verschillende acties waarmee je de natuur kan helpen hier zijn een aantal van de acties van het WWF België.

  • 20 km hardlopen door Brussel
  • Familie dag
  • Een otter expo bezoeken
  • Het natuurherstel 

     en nog veel meer.

(Advertentie)

Het WWF is een internationaal goed doel, het WWF helpt onder andere dieren als ze in nood zijn of ze helpen bijvoorbeeld bij een bosbrand.

 

De naam van het internationale Wereld Natuur Fonds is World Wide Fund for Nature. Dat is Engels voor ‘Wereldwijd Fonds voor de Natuur’ en wordt afgekort als WWF.

Hier heb je allerlei informatie over het WWF veel kijkplezier!

(Advertentie)

In 1961 is het WWF opgericht met een andere naam, dat was namelijk Stichting Natuur Noodfonds Nederland, toen is het in 1965 veranderd naar Het Wereld Natuur Fonds Nederland (het WWF). Ze hebben dat gedaan om de naam van de stichting duidelijker te maken. 

moet je een bepaalde opleiding hebben gedaan om bij het WWF te werken?

Je hebt geen bepaalde opleiding nodig om bij het WWF te komen werken, sommige mensen denken namelijk dat je biologie moet hebben gestudeerd maar dat is niet zo. Er zijn wel twee belangrijke dingen als je bij het WWF komt werken en dat is dat je goed bent in je vak, en dat je een hart hebt voor de natuur. (dat je van de natuur houdt.)

De oprichter van het WWF is Peter Scott. In 1961 richtte Peter Scott het WWF op. Hij was toen al groot natuurliefhebber en zag dat het niuet goed ging met de natuur en richtte het WWF op. Prins Bernhard wordt gevraagd president te worden van de organisatie. Nu wat meer over het leven van Peter Scott. Hij was Britse ornitholoog, natuurbeschermer, kunstschilder, marine-officier en sportman. Hij is geboren op 14 september 1909 in London, en overleden op 29 augustus 1989. Hij is 79 jaar oud geworden. Hij had 2 dochters en 1 zoon en hij was getrouwd met zijn vrouw. 

 

 

(Advertentie)
als je doneert wat doet het WWF dan met je geld?

Als je 1 euro doneert gaat 72 cent naar de bescherming in het buitenland, 9 cent naar de bescherming in Nederland, 7 cent naar voorlichting en educatie, 9 cent naar wervingskosten en 3 cent naar beheer en administratie. 

  • Je kan een donatie doen van een bepaald bedrag per maand.
  • Je kan gewoon 1 keer een donatie doen.
  • Als je een kind bent of hebt kan je die persoon inschrijven om ranger te worden en het WWF te steunen.
  • Je kan meedoen met een evenement of actie.

Het WWF heeft verschillende gebieden waar ze het meest komen helpen. Ze hebben ook een selectie gemaakt van 35 van die gebieden die het belangrijkst zijn en ze het eerst naartoe komen. Het Amazonegebied met regenwouden, het Noordpoolgebied met toendra’s en de Koraaldriehoek in de Indische en Grote Oceaan met koraalriffen zijn voorbeelden van die gebieden. 

Het WWF is opgericht op 11 september 1961. Het hoofdkantoor staat in Zweden, daar is het dus ook opgericht. Daarna zijn ze het in meer landen gaan uitbreiden. Het eerste land waar ze gingen uitbreiden was in Engeland, maar ook in Zwitserland en de Verenigde Staten waren ze begonnen met het helpen in de natuur. Als vierde werd het in Nederland opgericht, dat was nog geen jaar na de opening in Zweden. Nu staan er over heel de wereld kantoren van het WWF. Het Nederlandse kantoor staat in Zeist en is een van de grootste kantoren van het WWF. 

Wat is het verschil tussen het WWF en het WNF?

Het verschil is dat het WNF helpt alleen in Nederland, en het WWF doet het internationaal. (in meerdere landen.) Verder doen ze eigenlijk hetzelfde.

 

(Advertentie)
(Advertentie)

Een ranger is een kind die het WWF helpt, door bijvoorbeeld tekeningen te maken,een presentatie te geven, geld op te halen, brieven naar de burgemeester te sturen of minder plastic te gebruiken en zo het WWF en de natuur te steunen. Voor een kind van 7 tot en met 12 jaar betaal je als een donatie 3,95 euro per maand. Als je je net hebt aangemeld krijg je een gratis knuffel verrekijker of boek. Je krijgt een uitnodiging voor de jaarljkse rangeractie. En je ontvangt 6x per jaar het ranger magazine.

Wat is het WNF?
Wanneer is het WWF opgericht?
Ga naar de website van het WWF hoeveel rangers zijn er?