Nacht woensdag - donderdag
Donderdag overdag

Vandaag & morgen

Vannacht nog een bui. Overdag meest droog. Vrijdag veel buien en veel wind

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht komt er in de zuidelijke helft een enkele bui voor, in het noorden is het meest droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van dicht bij het vriespunt in het oosten tot 5°C aan zee. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden, verder is er weinig wind.

Vanochtend zijn er perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noord tot noordwestelijke richting en neemt toe naar matig.
Vanmiddag schijnt de zon geregeld en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig.
Vanavond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. Aan het einde van de avond gaat het in het noordwesten regenen, elders blijft het droog. De wind uit het westen is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind geleidelijk toe naar vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6.

Komende nacht gaat het al snel van het noordwesten uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten. In de kustgebieden en op het IJsselmeer komt de wind uit het westen en is krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenochtend regent het eerst op veel plaatsen. Na de regen komen er van het noordwesten uit veel buien met een kleine kans op plaatselijk hagel en onweer. De wind draait van west naar noordwest en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er af en toe zon. Vooral in het zuiden zijn er veel buien met een kleine kans op plaatselijk onweer en hagel. In het noorden zijn er eerst droge perioden, later in de middag vallen er daar ook buien. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind uit het noordwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7, rond de Wadden neemt de wind tot naar stormachtig, windkracht 8. Later in de middag kunnen er vooral in het noordelijk kustgebied zware windstoten tot ca. 80 km/uur voorkomen.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en komen er buien voor. In het zuidwesten is het vaker droog. De wind uit het noordwesten neemt boven land langzaam af naar matig. Langs de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind geleidelijk af van hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In de kustgebieden kunnen vooral in het noorden nog lange tijd zware windstoten tot ca. 80 km/uur voorkomen. (Bron: KNMI)

18/04/2024 03:22 uur LT

Vooruitzichten

Wisselvallig met af en toe zon en vooral op vrijdag veel wind. Het is koel met geleidelijk afnemende minima en maxima.

17/04/2024 04.28 uur LT
Scroll onderstaande tabel om meer te zien
donderdag
18 april
Max. 10°
Min.
vrijdag
19 april
Max.
Min.
zaterdag
20 april
Max.
Min.
zondag
21 april
Max. 10°
Min.
maandag
22 april
Max.
Min.
dinsdag
23 april
Max. 10°
Min.
woensdag
24 april
Max. 10°
Min.

Vandaag & morgen

Vannacht meest droog en vrij koud. Overdag overwegend droog en af en toe zon. Vrijdag veel buien, plaatselijk met hagel, en veel wind.

Uitgifte: 18/04/2024 03.13 uur LT
donderdag
18 april
Max. 10°
Min.
vrijdag
19 april
Max.
Min.
zaterdag
20 april
Max.
Min.
zondag
21 april
Max. 10°
Min.
maandag
22 april
Max.
Min.
dinsdag
23 april
Max. 10°
Min.
woensdag
24 april
Max. 10°
Min.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 24 april tot en met woensdag 01 mei Het blijft wisselvallig. De temperaturen gaan waarschijnlijk iets omhoog, maar de onzekerheid is groot.

17/04/2024 04.28 uur LT