Online onderwijs voor kinderen met talent voor leren

Gratis proefabonnement →

Wij bieden uitdagende opdrachten aan kinderen onder schooltijd

We helpen de leerkracht omdat de leerlingen worden begeleid door onze ervaren mentoren. Het aanbod is nauwkeurig samengesteld door experts en wordt continu bijgehouden.

Op deze manier bieden scholen door heel het land passend onderwijs aan de top. School inschrijven »

Leerlingen kunnen zelfstandig aan het werk

Voorbeelden van onze opdrachten

Superhelden I
  • cultuur
  • kunst
  • media

Helden zijn er in vele soorten en maten. In deze opdracht gaat het over superhelden waarbij we personages bedoelen uit bijvoorbeeld films, strips of series met superkrachten of zeer bijzondere talenten. In deze opdracht duiken we in de geschiedenis van de superhelden en hun succes, en kijken we naar de bekende en minder bekende helden van deze tijd.

Deze opdracht is gemaakt door Topleraar Koen Jansen

De Verzetskrant
  • maatschappij
  • wereldorientatie

De krant “Het Parool” ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland zuchtte onder de Duitsers. De uitgave was streng verboden door de Duitse bezetters. Sommige mensen drukten Het Parool toch. Die mensen zaten bij het verzet. Om aan informatie te komen luisterden ze naar radio Oranje. Op dit radiokanaal was de Nederlandse koningin te horen met het laatste nieuws. Dat was ook heel gevaarlijk want de Duitsers hadden dit eveneens verboden. Als ze al het nieuws hadden opgeschreven en de krant was gedrukt werd Het Parool op allerlei manieren bij anderen van het verzet bezorgd. Er werden in die tijd ook heel veel mensen opgepakt voor het luisteren naar radio Oranje, het drukken van Het Parool en het bezorgen ervan. Heel veel van hen werden door de Duitsers terechtgesteld en lieten zo het leven.

Licht, lucht en water
  • Scheikunde
  • lucht
  • licht
  • water
  • elementen
  • natuniek

Ons leven is onverbrekelijk verbonden met de omstandigheden op onze planeet Aarde. Verhuizen naar andere planeten in ons zonnestelsel, bijvoorbeeld naar Mars, stuit op niet te overziene problemen. En verderop in het heelal hebben astronomen nog geen tweede Aarde ontdekt die vanuit onze planeet te te bereiken is en waar de mens zich zonder problemen zou kunnen vestigen. We zijn afhankelijk van het licht, de lucht en het water zoals we dat hier op Aarde hebben. Daarover gaat deze opdracht. Licht, lucht en water garanderen het leven op onze planeet. Dat geldt niet alleen voor ons als mens, maar voor de hele flora en fauna op aarde. We kunnen niet zonder.

Leerlingen worden individueel begeleid door ervaren mentoren. Wij noemen hen TOP-leraren. Dit zijn mensen die de voorloper van De Digitale Topschool, de Toptoets, hebben gemaakt op de basisschool. Zij zijn nu aan het afstuderen of al aan het werk.

Deze aanpak is uniek. Leerlingen komen in contact met mensen die, net als zij, behoefte hadden aan verdieping op de basisschool. Zo komen ze, op hun eigen niveau, in direct contact met allerlei vakgebieden.

Veel TOP-leraren bedenken ook opdrachten. Wetenschapper aan het LUMC Marvyn Koning bedacht bijvoorbeeld een serie opdrachten over bloed en kanker. Een leerling die voor zo'n opdracht kiest, kan Marvyn krijgen als TOP-leraar.

Avatar

Daan Baron

Damian Jansen

Damian Jansen

Eveline van Dijck

Eveline van Dijck

Christine Moene

Christine Moene

Eelke Leemeijer

Eelke Leemeijer

Yuan Boonacker

Yuan Boonacker

Irene Schmidt

Irene Schmidt

Avatar

Bianca Reuvers

"De Stichting heeft echt iets moois neergezet voor toptalenten in het basisonderwijs. Fantastisch ook dat de excellente leerlingen van toen de TOP-leraar willen zijn voor de toptalenten op de basisschool van nu. De Digitale Topschool bevat een mooie set aan uitdagende lessen voor toptalenten."

Sander Dekker, destijds staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Neem een gratis proefabonnement

Proefabonnement →