Plaats je bestand hier

    PDF-compressie

    Een PDF is een type documentbestand. Het lijkt sterk op het DOC-formaat omdat beide bestanden tekst, links en zelfs afbeeldingen bevatten.

    In tegenstelling tot DOC-bestanden zijn PDF-bestanden echter meer een momentopname van een bestaand document. Dit maakt ze erg veelzijdig, omdat ze er op verschillende systemen hetzelfde uitzien. Dit betekent dat u een PDF kunt maken op een macOS-computer en dat het er op een Windows-computer precies hetzelfde uitziet. In feite ziet het er ook hetzelfde uit op uw smartphone of zelfs uw tv. DOC's hebben deze veelzijdigheid niet.

    DOC-bestanden zijn echter meestal vrij klein als het gaat om de bestandsgrootte, omdat ze informatie halen uit het systeem waarop ze worden geopend, zoals bijvoorbeeld geïnstalleerde lettertypen. PDF's daarentegen kunnen vrij groot worden, vooral als er veel afbeeldingen in staan.

    Waarom zou u PDF's moeten comprimeren?

    Omdat PDF's behoorlijk groot kunnen worden, kunt u te maken krijgen met beperkingen bij het delen ervan. Als u bijvoorbeeld een PDF hebt die groter is dan 50 MB, kunt u deze misschien niet uploaden naar bepaalde websites. U kunt zelfs problemen ondervinden bij het e-mailen, afhankelijk van de e-mailservice die u gebruikt.

    Compressie is een manier om een bestaande PDF kleiner te maken. Met PDF-compressie kunt u uw document(en) optimaliseren zodat ze gemakkelijker te delen zijn en minder ruimte innemen op uw harde schijf. In sommige gevallen kan dit de grootte van een PDF letterlijk halveren!

    Hoe kunt u een PDF gratis comprimeren?

    Met onze tool op deze pagina kunt u snel en gemakkelijk een willekeurig aantal PDF-bestanden gratis comprimeren, zonder dat u software hoeft te installeren.

    Eerst moet u één of maximaal 20 PDF's uploaden. Deze PDF's kunnen elke bestandsgrootte hebben, maar u kunt er maximaal 20 tegelijk uploaden. Om te beginnen sleept u uw PDF's naar het gebied met de tekst “Plaats je bestand hier” of klikt u op de knop “UPLOAD”.

    Na het uploaden beginnen uw PDF's automatisch te comprimeren. Bij grotere bestanden duurt het langer dan bij kleinere, maar het duurt maar even voordat ze allemaal zijn geconverteerd.

    Wanneer de conversie is voltooid, kunt u onder elke PDF in de wachtrij op de knop “DOWNLOADEN” klikken om de nieuw gecomprimeerde versie te downloaden. U kunt ook op de knop “DOWNLOAD ALLES” klikken om een ZIP-bestand met alle gecomprimeerde PDF's samen te downloaden.

    Moet u meer PDF's converteren? Klik op de knop “WIS” en herhaal het proces. U kunt dit zo vaak doen als u wilt, zolang u zich beperkt tot 20 uploads tegelijk.

    Is deze PDF-compressietool veilig?

    Als u nerveus bent over het uploaden van uw gevoelige informatie, hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze server wist automatisch alle uploads en conversies na een uur. Dat betekent dat 60 minuten nadat u een PDF hebt geüpload, we alle gegevens wissen die ermee te maken hebben. Uw informatie is veilig bij ons!

    U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het verlies van uw originele PDF's. Wanneer u een bestand uploadt naar onze server, wordt er een kopie van dat bestand gemaakt en vervolgens gecomprimeerd. Uw originele PDF is altijd veilig op uw computer of mobiele apparaat.