Hoe kan ik verkering vragen?

Eigenlijk zou deze week de Week van de Lentekriebels starten. Maar door het coronavirus zitten veel mensen thuis en zijn scholen erg leeg. Omdat vrijdag de lente begint, geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers vandaag antwoord op de vraag: 'Hoe kan ik verkering vragen?'

Door Redactie
Hoe kan ik verkering vragen?

De Lentekriebel-week is een mooi moment om een vraag te stellen over zoenen of verkering. Helemaal met het thema van dit jaar: Ik wil het weten!

Hoe kan ik verkering vragen?

Zeg, als je dat niet te spannend vindt, dat je haar of hem heel leuk vindt. En als dat wederzijds is, dan kun je misschien wel verkering vragen. Zorg ervoor dat jullie dan alleen zijn, je kunt dan bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik vind je heel leuk, wil je met mij verkering?’ Via een briefje of je telefoon kan het ook.

Verkering vragen kan een beetje eng zijn, want er is altijd een kans dat de ander niet verliefd is op jou. Dat is natuurlijk jammer of verdrietig om te horen, maar dat overkomt iedereen wel eens een keer. Hoe leuk, lief, knap of slim je ook bent. Je kiest niet op wie je verliefd wordt. En de ander kan er dus ook niks aan doen als zij of hij niet verliefd is op jou.

Je kunt ook besluiten dat je gewoon lekker verliefd wil zijn zonder verkering te vragen, dat is natuurlijk ook helemaal prima!