PSY_Podcast_WaaromZijnBananenKrom_20546_head_large.jpg
Waarom zijn bananen krom? Podcast over wetenschap voor kinderen
Waarom is het zo moeilijk om van chips af te blijven? Waarom ruiken je eigen scheten minder vies dan die van anderen? Hoe kan walvispoep de wereld redden? Dit soort vragen beantwoordt Esther Bakker, gezondheidswetenschapper en docent gezondheidspsychologie bij de Open Universiteit, in haar nieuwe wetenschapspodcast voor kinderen.

Weetjes en wetenschap voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Naast wetenschapper is Esther Bakker ook kinderboekenschrijfster. Onder de naam Esther Walraven schrijft ze 'Waarom-boeken'. Boeken waarin ze wetenschappelijke onderwerpen eenvoudig en grappig uitlegt. Nu is er ook de podcast 'Waarom zijn bananen krom?' In de afleveringen komen vragen voorbij als: waarom worden blaadjes bruin in de herfst, waarom is jouw poep bruin en die van vogels wit, en waarom krijg je kriebels in je buik in de achtbaan. Net als de boeken richten de podcasts zich op kinderen van 8 tot 12 jaar.

Wetenschap is waanzinnig leuk

De behandelde onderwerpen komen uit de boeken van Esther, maar ze zal ook collega-wetenschappers interviewen als zij een interessant verhaal hebben voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Doel is niet alleen weetjes delen en vragen beantwoorden vanuit de wetenschap. Ze wil vooral ook aan de kinderen laten zien dat wetenschap waanzinnig leuk is.

Beluister de podcast: