HackShield

In de klas

Wat is HackShield in de klas?

Vanaf nu is HackShield ook in de klas beschikbaar! Dit lesprogramma is gratis beschikbaar voor alle scholen.

HackShield in de Klas bestaat uit acht quests die klassikaal op het Digibord gespeeld kunnen worden. De klassenquests zijn online te spelen, je hoeft niets te downloaden of installeren.

Je kunt de quests op elk gewenst moment spelen en herhalen. Indien gewenst kun je ook gebruik maken van de jaarplanning die we hebben opgesteld.

De HackShield klassenquests worden aangeboden in samenwerking met NTR/SchoolTV.

Waarom zou jij meedoen?

Online veilig leren bewegen wordt steeds belangrijker en een steeds grotere uitdaging! Denk aan oplichting via phishing, WhatsApp-fraude, of wachtwoorden die gestolen worden. Maar hoe en wanneer leer je daarover?

HackShield in de Klas stimuleert leerlingen om het heft in eigen hand te nemen en zorgt ervoor dat leerlingen op een leuke educatieve manier kennis opdoen en gemotiveerd raken om zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen CyberCrimes. HackShield zorgt voor enthousiasme bij de leerlingen, wakkert hun kennis aan en geeft jou alle informatie die je nodig hebt om een goede en leuke les te kunnen geven.

Dat heeft veel voordelen:

  • De gamevorm maakt kinderen enthousiast!

  • De kids leren nóg meer als ze samen spelen dan wanneer ze individueel de game spelen: ze leren van elkaar en dagen elkaar uit meer te spelen en te leren. Daarnaast leer jij hun belevingswereld steeds beter kennen.

  • Jij hoeft weinig voor te bereiden en hebt een toffe les waarin alle ins en outs van cybercriminaliteit op een laagdrempelige, interactieve manier aan bod komen. Ieder level heeft een lesbrief. Hierin is stap voor stap beschreven wat er in een level aan bod komt en hoe je dat kunt begeleiden. Maar, er staat nog meer in, namelijk ook leerdoelen, belangrijke begrippen en leuke video’s om te gebruiken. Zo gepiept!

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over HackShield in de Klas of een andere vraag over HackShield? Bekijk hier de veelgestelde vragen.Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op of mail naar info@joinhackshield.nl.

Wat kost HackShield (in de Klas)?

HackShield is en blijft gratis te spelen voor alle kinderen. HackShield in de Klas wordt gratis aangeboden aan alle scholen.

Welke materialen heb ik nodig om HackShield in de Klas te kunnen gebruiken?

Met enkel een digibord zijn de klassenquests al te behandelen. Mocht je geen digibord in de klas hebben is het ook mogelijk voor kinderen om dit in groepjes op een computer of tablet te voltooien.

Ik heb een Cyber Agent in de klas, heb ik nu een voorsprong?

Jazeker, want je hebt iemand die je kan vertellen over HackShield, het internet en online gevaar! Als je kinderen in de klas hebt die al actief zijn met HackShield of misschien zelfs gehuldigd zijn kun je ze natuurlijk in de lessen betrekken door ze te laten vertellen over HackShield en hun rol als Cyber Agent, om zo andere kinderen nieuwsgierig of enthousiast te maken.

Ook voor de Cyber Agent(s) uit jouw klas is er een voordeel. De klassenquests zijn alleen te spelen via een Leerkracht-Account. Bijbehorende Shields kunnen dan ook alleen behaald worden nadat de Quest klassikaal is behandeld. Door de klassenquest te spelen in de klas help je jouw Cyber Agent(s) dus aan extra punten!

De gemeente van de school is aangesloten bij HackShield, wat merk ik hiervan?

Als jouw gemeente is aangesloten bij HackShield worden er jaarlijks Cyber Agents gehuldigd door de burgemeester en politie. Wellicht is een leerling uit jouw klas gehuldigd als Cyber Agent of word je via de lokale pers of communicatiekanalen van de gemeente op HackShield geattendeerd.

Mijn gemeente is nog niet aangesloten bij HackShield, kan ik dan wel meedoen?

HackShield werkt momenteel samen met ruim 100 gemeentes in heel Nederland. Ook als de gemeente van jouw school niet is aangesloten kun je gratis gebruikmaken van HackShield in de Klas. Natuurlijk kun je de gemeente attenderen op HackShield, zodat ook zij de hulp van de Cyber Agents inroepen!

Hoe weet ik wanneer er een nieuwe klassenquest beschikbaar is?

Als we een nieuwe klassenquests lanceren ontvang je hierover bericht per mail, op het adres waarmee het Leerkracht-account is geregistreerd. Vergeet niet om je via je profiel aan te melden voor de HackShield Update!

Kan ik een klassenquest overslaan of op een later moment behandelen?

Ja dat kan. Zo kun je altijd naar aanleiding van actuele nieuwsberichten bijvoorbeeld een bepaald onderwerp aansnijden in de les.